?
StartsidaOm JädraåsFöretagFöreningarTuristinfoSamhällsinfoJädraås SKOLAKontakta ossFotoGalleri
Välkommen till Jädraås

Aktuellt
Meddelanden
Senaste Bruksbladet
Senaste JAIK bladet
Jädraås i press
Detta har hänt

Senaste JAIK bladet

 Informationsblad nr 1 Jädråas AIK 2010

Vintern har passerat? Och dom första vårtecknen är här – fotbollsträningen flyttar utomhus, inte till Jädraås vallen än på ett tag men till Hästskovallen tills vidare.

Klubben har avtackat Gerd Wiberg genom att inta en underbart god och trevlig middag till­sammans på Jädraås Herrgård. Vi hoppas att Gerd fick en skön semester i Thailand!
 
Bilma Cup ägde rum som vanligt och med fler tävlande lag än tidigare vilket verkligen är positivt och för våra killar blev det tufft -men det ledde hela vägen fram kvartsfinal!
 
Skidsektionen har haft de traditionella serietävlingarna under vintern och ett femtonal delta­gare kommer att få pris under våren.
 
Fotbollsträningen har pågått hela vintern och mer information om träningar och matcher får ni via www.laget.se/jadraasaik

Vi har förhoppningar om att dra igång fotbollsknatteträningar med början inomhus i gympasalen för att sedan när gräset är grönt kunna hålla till på vallen. Ansvarig tränare är Viktor Höckenström och information om kommande träningar sker med utskick via skolan och lappar på anslagstavlorna. Har Ni frågor kan ni ringa till Viktor på 451 36.
 
Ungdomsgården har haft öppet några gånger under vintern och vi har förhoppningar att kunna köra några gånger till innan sommarlovet kommet. Vi framför ett varmt tack till Byrådet för sponsringen av pizza och dryck till sportlovsaktiviteten!
 
Motionssektionen har aerobics träningar på söndagar klockan 18.30 och alla är välkomna!
Ansvarig tränare är Raija.
 
Vi välkomnar Anne Sjögren Persson som började sin anställning på JAIK vallen i vintras! Hennes främsta ansvar är att sköta bokningar, städ­ning/tvätt och administrativa sysslor mm.  Hon arbetar 25%. Bokningar gör Ni i fortsättningen till Anne och följande telefonnummer gäller:
 
JAIK vallen: 0297-451 58
Anne Sjögren: 0297-453 52 eller 070-348 83 59
 
Husvagnscampingen har varit fullsatt i vinter och det ser även lovande ut inför nästa
vin­tersäsong då Kungsbergets husvagnscamping tillfälligt är stängd.
 
Johan Malmström har genomfört en energiutredning för att ta reda på hur mycket el som går åt till anläggningen, husvagnarna, elljusspåret o s v och kostnaderna därefter. Detta är dels för att få underlag för vad klubben ska göra för att minska på elkostnaderna och
förbruk­ningen, dels för att få underlag för hur mycket vi ska ta betalt utav våra gäster.
Med detta som underlag beslutade därför styrelsen att höja fasta priset för husvagnscam­pingen vintersäsong till 4 000kr och elpriset/förbrukat dygn till 100 kronor. Husvagnscam­pingens fasta pris sommarsäsong, fortsatt 1 000kr och elpriset/förbrukat dygn till 60 kronor.

Vi har haft årsmöte och styrelsen fick fortsatt förtroende. Styrelsen för kommande år (som tidigare) är följande: Ulf Henningsson (ordförande), Johan Malmström, Thomas Högberg, Hanna Lindgren och Karin Höckenström.
Klubben kunde för föregående år presentera en blygsam vinst med 18 000 kronor.
 
Styrelsen beslutade att höja medlemsavgiften för 2010 och avgiften är
Ungdom (upp till 18 år) 50 kronor
Vuxen 75 kronor
Familjemedlemskap 200 kronor

Familjemedlemskapet avser alla familjemedlemmar som är boende på samma adress.
Med­lemsavgiften betalar man in på postgiro: 13 17 66-8 eller bankgiro: 607-8968.
Kom ihåg att ange namn, adress och personnummer på alla medlemmar!
Nytt för i år att vi behöver personnummer på samtliga medlemmar (det har tidigare inte varit ett krav) och det är för att vi ska kunna upprätta ett medlemsregister som uppfyller kraven för att klubben ska kunna ansöka om aktivitetsstöd (LOK-stöd).

Sista april firandet kommer i år inte att arrangeras ensamt av JAIK då vi ser att man skulle kunna göra så mycket mer av denna kväll än vad vi i klubben mäktar med. Många föreningar har därför ställt upp och beslutat att vi genomför detta tillsammans! Kasen kommer att place­ras mera centralt i byn och vi uppmanar därför alla att inte lägga skräp på den gamla platsen d v s mittemot vallen. Kasen kommer att göras i ordning utav ansvariga. Mer information kommer via Byrådet. I samband med kasen kommer vår U-ramp att invigas! Kom och titta - vi håller till vid skolan!
 
Vi inbjuder till en arbetsdag på vallen söndagen den 30 maj mellan klockan 10.00 – 14.00 cirka. Vi kommer att röja, städa och rusta så ta gärna med krattor, skottkärror, röjsågar, arbetshandskar och ett glatt humör! Vi bjuder självklart på lunch och därför vill vi att Ni an­mäler hur många som kommer till Anne Sjögren – telefonnummer enligt ovan – senast torsdagen den 27:e. Mycket välkomna!!
 
Den 12 juni är det den stora festdagen i Jädraås då allt och alla får tillfälle att visa upp vad dom kan! Eftersom det är sommar så är det naturligt för klubben att det är fotboll som gäller och vi hoppas på en spännande match mellan
Jädraås – Åmot!
Klubben har fler strängar på sin lyra och förhoppningsvis har våra skateboardkillar hunnit träna hårt och länge… så därför bjuder vi också in till en skateboard uppvisning utanför skolan! Vi återkommer med mer information på anslagstavlorna.
 
Midsommarfirandet kommer att genomföras som tidigare.
 
Ockelbo Marknad är alltid helgen efter midsommar och vi behöver folk som kan ställa upp som parkeringsvakter dels på parkeringen och dels vid infarterna. Vi uppmanar därför alla aktiva att redan nu planera in och räkna med att klubben behöver Er hjälp – vilket innebär cirka 4 timmar. Och till alla andra som alltid ställer upp, anhöriga, föräldrar, grannar och sup­portrar … stort tack för att Ni finns! Vi återkommer med mer information.
 
Bingo-Lotto säsongen har pågått ett tag och vi går runt i byarna och säljer. Ni som har en vinst att lösa in kan antingen vänta tills vi kommer och knackar på din dörr, eller lösa in den hos Erica på Tjäder Läder. Stort tack till alla som säljer och alla som köper!
 
Skidsektionen efterlyser ledamöter – gärna någon/några som har småttingar som tycker om skidåkning! Hör av Er till Danne Andersson på telefon: 453 79.