ATT LEVA I JÄDRAÅS IDAGJädraås idag är en spännande friluftsinriktad by med ett varierat utbud av aktiviteter att engagera sig i. Oavsett om det gäller historia, kultur, jakt & fiske eller idrott, så finns det möjligheter att finna något som intresserar.

I Jädraås bor ungefär 320 folkbokförda personer. Här finns plats både för stillsamma naturstrosare, men också för motorintresserade skoterförare, eller sportande ungdomar på bräda.

Jädraås Byråd arrangerar aktiviteter i byn. Det kan vara allt ifrån konserter, teaterföreställningar, tjejträffar och midsommarfirande och mycket annat vid sidan om sitt engagerade arbete för att profilera byn utåt.

Flera andra föreningar finns som alla lockar med ett varierat utbud av aktiviteter. Dessa presenterar sig på denna webbplats eller på en egen hemsida.

I Jädraås finns en förskola. Förskolan har ideala förutsättningar att bedriva verksamheten i en naturskön miljö. Barnen vistas mycket utomhus, med skogen som del av utegården.

I Jädraås finns Folkets Hus och en närbutik i form av Kjellas Mack. På orten verkar också flera mindre företag. En förteckning över dessa finns här intill på hemsidan. Nyligen har också ett företagshus etablerats där man även kan hyra plats som egenföretagare. Bredband via fiber är en prioriterad fråga för byn i dag.