BETTAN HÖGBERG 

Jag har under hela min barn- och ungdomstid bott och växt upp i lilla Jädraås som är en liten by i Ockelbokommun. Jädraås ligger i Gästrikland ca 6 mil från Gävle.

Jag började som barnsben glida runt på elljusspåren i Jädraås, men var inte direkt någon stjärna. Kombinerat med en inte allt för satsande skidåkning spelade jag även fotboll med ett lag i Åbyggeby/Ockelbo. Oviss om jag skulle fortsätta med skidor eller fotboll beslutade jag mig tillslut, efter mycket skadeproblem inom fotbollen, att satsa på skidorna.

Jag började då söka till skidgymnasium runt om i Sverige men kom aldrig in. Jag fick istället en förfrågan om att prova på skidskytte på Sollefteå Skidgymnasium och tackade då ja till det. Hösten 2002, efter högstadiet, flyttade jag upp till Sollefteå där jag gick på skidskytte gymnasiet i fyra år och läste samhällsvetenskapliga programmet.

Efter avslutad gymnasietid flyttade jag upp till Östersund och studerade där Nutrition och Träningslära på skidhögskolan parallellt med träning/tävling. Efter ett år i Östersund insåg jag att jag inte klarade av att plugga samtidigt som jag satsade helhjärtat på skidskytte. Det gjorde att jag då fick lov att flyttade hem till mina föräldrar i Jädraås, på grund av att jag inte fick behålla mitt boende då jag slutat studera.

Jag har nu fått tag i en ny lägenhet i Östersund och har flyttat upp dit för att fortsätta min elitidrottssatsning på skidskytte.Jag har under min karriär som skidskytt varit på ett Ungdoms OS -03, två Junior VM -05 och -07, och ett VM -08. Jag har i två års tid varit med i U-landslaget i skidskytte.
 
Våren 2008 blev jag uttagen till A-landslagstruppen.

Mitt stora mål som skidskytt är att ta medalj på mästerskap som OS och VM.

Elisabeth Högberg    
Jädraåsvägen 38
816 91 Jädraås

Läs min blogg på
www.bettanhogberg.se


Här kommer några bilder

Från hemkomsten efter mina första VC tävlingar, när jag och mina lagkamrater hade tagit en tredjeplacering i staffetten.
Byborna hade samlat in massor med machaller och ställt ut genom byn, sedan samlades många på mamma och pappas tomt.

Jag och Magnus Jonsson                              
 

Mamma och Pappas hus
 

 

Här kommer några från VC tävlingar